Hoveniersbedrijf G. van Boven, sinds 8-8-'88

Het G. van Boven team bestaat op dit moment uit 2 medewerkers, onder leiding van Geert van Boven. Het doel van ons bedrijf is om bewust klein te blijven en op deze manier zoveel mogelijk betrokken te zijn bij het werk en de klant. Vanaf het gesprek tot en met de aanleg zal u dan ook met dezelfde persoon te maken hebben.

Ons bedrijf is in meerdere werkzaamheden gespecialiseerd, zoals het ontwerpen en aanleggen van tuinen. De variatie in het werk maakt het erg leuk - en dat er veel variatie is, blijkt uit de foto's van vijvers, terrassen, overkappingen, keermuren, etc.

Ook kunt u bij ons terecht voor het onderhoud van uw tuin; van wekelijks tot bijvoorbeeld 2x per jaar, voor het grote snoeiwerk en het bemesten van de borders en gazons.

Een andere specialisatie is de boomverzorging; van zowel klimmend een boom weghalen of snoeien, tot het werken met hoogwerkers - evt. in combinatie met een telekraan. Met onze versnipperaar kunnen we takken tot ± 15cm versnipperen en dikker is vaak brandhout. Ook kunnen we met onze houtklover het hout ter plekke voor u kloven.

 

Een stukje geschiedenis

In 1988 is Geert van Boven gestart met het hoveniersbedrijf, op de mooie datum 8-8-'88. Na een half jaar kreeg hij de kans om een jaar in Vancouver (Canada) te werken, wat een geweldige ervaring was. In 1991 heeft hij nog een cursus boomverzorging gedaan aan het Merristwood college te Guildford, Engeland. Deze cursus duurde 10 weken.

In 1992 is Geert getrouwd met Beanka en samen hebben zij anderhalf jaar in Hoogeveen gewoond, met het hoveniersbedrijf bij zijn ouders in Fluitenberg. In 1994 hebben zij een passende woning gevonden in Alteveer, met genoeg ruimte erbij voor voorraad en schuren. Sindsdien is het hoveniersbedrijf hier gevestigd.